Over SolviMáx

SolviMáx is ons expertise centrum voor buikwand- en liespijnproblemen. Hier proberen wij met maximale inzet een oplossing voor uw pijnprobleem te vinden door letterlijk de vinger op de zere plek te leggen. Door uitbreiding van onze expertise bedraagt de wachttijd nu vier maanden.

 

In de loop van de jaren hebben enkele chirurgen van Máxima Medisch Centrum zich toenemend gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van patiënten die lijden aan pijn in de buikwand (dus niet in organen) en in de liesregio. Een onderwerp dat in 2001 begon met de behandeling van een enkele bijzondere patiënt, ontwikkelde zich via een hobby van de twee initiatiefnemers (dr. Roumen en dr. Scheltinga , respectievelijk oncologisch en vaatchirurg), tot een volwaardig expertisecentrum alwaar jaarlijks meer dan zeshonderd nieuwe patiënten, veelal second opinions, uit het hele land worden gezien en begeleid.

 

Wetenschappelijk onderzoek
Beide chirurgen hadden reeds hun sporen verdiend op andere wetenschappelijke gebieden van de heelkunde (zoals bijvoorbeeld borstkanker en dialyseproblematiek), waarna zij hun energie staken in het ontrafelen van de vele problemen waar patiënten met het Anterior Cutaneous Nerve Entrapment Syndroom (ACNES) en chronische postoperatieve liespijn (na liesbreuk- en keizersnedechirurgie) mee geconfronteerd worden. Dit resulteerde in een forse lijst van internationale publicaties over beide onderwerpen en nog veel lopend (promotie)onderzoek over steeds weer meer vragen en onderwerpen.

 

SolviMáx
Daarom ook was een meer professionele organisatie nodig en werd SolviMáx opgericht. Inmiddels was vanuit de chirurgische groep collega van Eerten (traumachirurg) aan het team toegevoegd en sinds begin 2013 collega Perquin, die zelf in 2002 gepromoveerd was op het onderwerp: 'chronische pijn bij kinderen en adolescenten'. Tevens werd de Stichting SolviMáx Research opgericht, die zich ten doel stelde het bevorderen van het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van diagnostiek en behandeling van ACNES en chronische liespijn. In begin 2013 bleek dat we meer dan tweeduizend patiënten met deze problemen gezien en van behandelingsadvies voorzien hebben. Eind 2012 verrichtten wij de duizendste neurectomie (zenuwoperatie).

Meer informatie over buikpijn, liespijn en ACNES vindt u op www.buikpijn.nl en www.liespijn.nl.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Liespijn
(040) 888 85 51

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving